Muiderberg
Uithoorn

Groene aanslag? Ontdek hoe u mos duurzaam verwijdert

12 december 2018

Groene aanslag verwijderen

Heeft u nu alweer last van groene aanslag op uw oprit, stoep of terras? De natte, koudere maanden zijn de ideale maanden voor aanslag zoals mos. Vaak maakt groene aanslag uw tegels ook gladder, waardoor u vrij gemakkelijk uit kunt glijden. Misschien bent u al met meerdere middeltjes aan de gang geweest, tevergeefs. Heeft u al eens aan een bedrijf gedacht dat gespecialiseerd is in het schoonmaken van oppervlaktes? Dit kan zeker een uitkomst zijn. Ook zijn er nog enkele dingen die u zelf kunt proberen, die u wellicht kunnen helpen. In dit blog vertellen wij u meer over hoe u alg en mos kunt bestrijden en op een milieuvriendelijke wijze van uw groene aanslag afkomt.

Gebruik geen chloor of hogedrukspuit

U heeft misschien eens gelezen dat chloor goed helpt tegen groene aanslag. Dit is echter niet waar, omdat dit middel schade toebrengt aan het milieu en ook de omringende planten aantast. De hogedrukspuit wordt eveneens aangeprijsd. Hiermee kun je weliswaar het mos snel en doeltreffend verwijderen, de aanslag komt echter sneller terug. Dit komt doordat de hogedrukspuit met haar grote kracht uw tegels aantast, waarop het water in de oppervlakte trekt. Zo krijgen mossen en algen juist meer kans. Ook andere bestrijdingsmiddelen die te koop zijn, worden vaak als goed bestempeld, terwijl deze ook niet milieuvriendelijk zijn. Wat dan wel de goede optie is? Lees snel verder en ontdek meer.

Gebruik azijn voor uw tegels

Azijn is een zeer goed middel om uw tegels mee te reinigen. Het belangrijkste waar u hierbij op moet letten, is om eerst uw stoep geheel van bladeren en vuil te ontdoen door deze goed te vegen. Wat u vervolgens doet, is een emmer vullen met 1 liter water en 1 liter azijn. Slechts een enkele emmer. Hiermee schrobt u uw tegels of klinkers schoon. Maar pas op, spoel uw tegels hierop niet af, maar laat deze drogen. Zo trekt het azijn snel in de tegels. Na het verstrijken van enkele weken, is het mos geheel verdwenen. Wenst u uw tegels goed te blijven onderhouden? Zorg er dan voor dat u na iedere veegbeurt uw tegels wederom voorziet van water met azijn. Op deze manier zal uw groene aanslag niet gauw meer terugkomen.

Ook afvalwater is een aanrader

Afvalwater is ideaal om uw tegels en klinkers mee te reinigen. Dit water betreft het water dat u overhoudt na de reiniging van uw woning. Handig hierbij te vermelden, is dat het schoonmaakwater dat u gebruikt heeft wel biologisch dient te zijn. Dit voorkomt dat u het milieu alsnog aantast met uw reinigingsmiddelen. Ook zeep en soda is een gouden combinatie indien u uw tegels of klinkers op een effectieve, duurzame manier wenst te reinigen.

Probeer de reinigingsmiddelen eerst uit

Als laatste tip adviseren wij u eerst het azijn of biologisch schoonmaakmiddel op een klein gedeelte van uw tegel of klinker uit te proberen. Indien er geen rare verkleuringen plaatsvinden, weet u dat u het juiste product te pakken heeft. Heeft u zelf weinig tijd om het mos van uw tegels te verwijderen? Besteed deze klus dan uit aan een ervaren bedrijf met een specialisme in oppervlaktereiniging. Zo weet u zeker dat uw tegels en klinkers op een effectieve doch duurzame manier gereinigd worden. Wij wensen u veel succes met het reinigen van uw oprit, stoep of terras!

BEL ONS